Gratis verzending vanaf 50 euro binnen Nederland! Anders slechts 3,95 | NIEUW: Verzending naar België

Himalaya Zoutlampen

Waarvoor dient een Himalaya zoutlamp?

Himalaya zoutlampen - ook wel kristallampen genoemd - zijn vooral bedoeld ter decoratie en als echte sfeermaker in je interieur. De magische gloed dat van het zout afkomt zorgt voor een mysterieuze en ontspannende sfeer. Daarnaast kent Himalaya zout ook een aantal gezondheidsvoordelen - let op: deze zijn niet bewezen -.

Ionisatie: Beweerd wordt dat zoutlampen negatieve ionen produceren. Ionen zijn elektrisch geladen deeltjes die veel in de lucht voorkomen. Hedendaagse vervuiling en elektrische apparatuur zorgen voor positieve ionen in de lucht die schadelijk zijn voor de luchtkwaliteit. De negatieve ionen van de lamp absorberen de positieve ionen. De luchtkwaliteit verbetert hierdoor. Belangrijk is wel: er is hier nog geen wetenschappelijk bewijs voor. Maar goed, baat het niet, dan schaadt het niet, toch? Vooral als je veel moeite hebt met in slaap vallen of in slaap blijven, dan kan een zoutlamp je heel goed helpen. 

Trekt water aan: Himalaya zout is een hygroscopische substantie. Dat betekent dat het water uit de omgeving kan aantrekken en absorberen. Waterdeeltjes 'reizen' door de lucht en vangen zo stof en allergenen op. Beweerd wordt dat het zout van de lamp deze 'vervuilde' deeltjes aantrekt, waardoor deze niet meer in de lucht blijven hangen. 

Kalmeert allergieën: Dit hangt eigenlijk samen met het vorige punt. Himalaya zout werkt als een soort filter en kan daarom stofdeeltjes en andere vervuilde deeltjes uit de lucht filteren. 

Versnelt de bloedstroom: Een aantal onderzoeken hebben gesuggereerd dat negatieve ionen de bloedstroom kunnen versnellen. Dit helpt bij verschillende aandoeningen aan het vaatstelsel en kan bepaalde schade aan de longen voorkomen. 

Verbetert de concentratie: Blootstelling aan negatieve ionen reduceert stress en verbetert de algehele mentale gemoedstoestand. Negatieve ionen verhogen de bloed- en zuurstoftoevoer naar de hersenen waardoor de concentratie verbeterd. 

Wat zijn de voordelen van Himalaya zoutlampen in het kort?
Het werkt luchtzuiverend (nogmaals: dit is niet wetenschappelijk bewezen).
Creëert een rustgevende omgeving door de subtiele en zachte gloed. Is daarom perfect als nachtlampje.
Het boost je mood.
Het verbetert de slaap.

Mijn Himalaya zoutlamp lekt. Wat moet ik doen?
Als je lamp 'lekt' of vochtig aanvoelt komt dit over het algemeen doordat je lamp voor langere tijd niet is gebruikt. Vooral in vochtige omgevingen gebeurt dit vaker. Zodra je de lamp weer aanzet zal het vocht weer wegtrekken door de hitte van het lampje.

Als je voor een langere periode de lamp niet gebruikt, door bijvoorbeeld een vakantie, dan raden wij het aan om het kabeltje van de lamp te verwijderen. Dit voorkomt schade aan het kabeltje dat zoals hierboven is aangegeven kan ontstaan door vocht.

In vochtige omgevingen raden we het aan om de lamp op een kleine dienblad te plaatsen, zodat het vocht opgevangen kan worden.

Kan ik de Himalaya zoutlampen gebruiken in de aanwezigheid van huisdieren?
Ja zeker! Let er wel goed op dat je huisdier niet aan het zout likt. Een inname van teveel zout kan namelijk schadelijk zijn voor je huisdier.

Komen jullie Himalaya zoutlampen ook echt uit het Himalaya gebergte?
Onze Himalaya zout lampen zijn met de hand gemaakt en afkomstig uit Pakistaanse zoutgrotten rondom het Himalayagebergte. 

Zie hier onze Himalaya zoutlampen collectie! 

Scherpe prijzen
Voor 16:00 besteld, is dezelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf 50 euro!
30 dagen bedenktijd