Gratis verzending vanaf 50 euro binnen Nederland! Anders slechts 3,95 | NIEUW: Verzending naar België

Aroma Diffusers

Leuk dat je geïnteresseerd bent in onze aroma diffusers! Op deze pagina behandelen we de meest voorkomende vragen over aroma diffusers. Mocht je vraag er niet tussen zitten dan kan je altijd contact met ons opnemen per e-mail of via een van onze social media kanalen. 

 

Hoe gebruik ik de aroma diffuser?

Onze diffusers zijn eenvoudig te gebruiken. Elke diffuser heeft een meegeleverde handleiding die je uit de voeten kan helpen. Lees deze dan ook goed door voordat je het product gaat gebruiken. De meeste diffusers werken op dezelfde manier. We geven je daarom een algemene beschrijving.

1. Vul eerst de watertank met water tot ongeveer 1 cm onder de rand. Sommige diffusers hebben een indicatie-tekentje tot waar je de watertank kan vullen. Mocht dit het geval zijn bij jouw diffuser, vul dan het water tot aan het tekentje.
2. Optioneel is om vervolgens een of meer etherische oliën toe te voegen. Per 300 ml kan je 5 à 6 druppeltjes olie toevoegen. Meer of minder kan natuurlijk ook. Onze etherische oliën zijn allemaal geschikt voor de diffuser. Je kan je diffuser ook prima gebruiken met alleen water. Op die manier heb je een mini luchtbevochtiger.
3. Koppel de bovenzijde/deksel weer aan je diffuser en klik op de aan-knop.
4. Geniet en ontspan!

Hoe onderhoud ik mijn diffuser?

Maak het regelmatig schoon
Het is belangrijk dat je je diffuser regelmatig schoonmaakt. Olieresten en kalkaanslag kunnen de levensduur van je diffuser namelijk negatief beïnvloeden. Na elke sessie raden wij aan om de volgende stappen uit te voeren:
1. Koppel de adapter eerst los van de diffuser.
2. Leeg de watertank
3. Gebruik een vochtig doekje om de watertank schoon te maken.
4. Gebruik een wattenstaafje met eventueel een speciale reinigingsmiddel (tip: schoonmaakazijn) om overtollige olieresten te verwijderen van de ronde ultrasone chip. Doe dit heel voorzichtig.

Belangrijk:
Dompel het apparaat nooit in water.
Wil je van olie wisselen? We raden je dan aan om ook eerst je diffuser schoon te maken, zodat de geuren van de verschillende oliën niet mixen.

Andere aandachtspunten
- Gebruik bij voorkeur gedestilleerd water. Water met teveel kalk kan voor kalkafzetting zorgen.
- Zet de diffuser uit wanneer de watertank leeg is. De ultrasone chip kan anders oververhit raken. (Sommige diffusers gaan automatisch uit zodra de watertank leeg is)

Kan ik geur oliën gebruiken in de diffuser?

Wij raden het af om geuroliën te gebruiken voor de diffuser. Geuroliën worden gemaakt van synthetische geuren met toegevoegde chemicaliën om het aroma te versterken. Door de mist uit de diffuser kunnen deze stoffen in de lucht komen. 
 
Onze etherische oliën zijn allemaal geschikt om te gebruiken in de diffuser.


Kan ik mijn diffuser gebruiken in de aanwezigheid van mijn huisdieren?

Huisdieren en diffusers hoeven geen probleem te zijn. Als je alleen water gebruikt zonder oliën dan werkt de diffuser als een mini luchtbevochtiger. Dit is goed voor je eigen gezondheid, maar ook voor die van je huisdier! Belangrijk is wel dat je het liefst gedestilleerd water gebruikt. Gewone kraanwater bevat mineralen die door middel van de diffuser in de lucht worden verspreid. Dit valt het beste te omschrijven als een soort 'witte stof' wat in de lucht terecht komt. De verspreiding van deze mineralen kan de luchtkwaliteit negatief beïnvloeden en kan de kans op allergische reacties, contaminanten en bacteriegroei vergroten.

Wil je ook etherische oliën gebruiken in de diffuser?  Etherische oliën zijn zeer sterk geconcentreerd. Wees hier daarom wat terughoudender mee. Dieren hebben een sterker ontwikkeld reukvermogen over het algemeen. Sommige oliën kan je beter vermijden bij bepaalde soort dieren. 


Vermijd de volgende oliën als je

vogels hebt:
Tea trea, pepermunt, citronella, oliën afkomstig uit bomen zoals Eucalpytus, pijnbomen, hete oliën zoals kaneel, oregano

katten hebt:
Citrus, pijnboom, kaneel, pepermunt, eucalpytus, tea trea, ylang ylang

honden hebt:
Kaneel, citrus, pepermunt, tea trea, ylang ylang, den, zoete berk.

Scherpe prijzen
Voor 16:00 besteld, is dezelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf 50 euro!
30 dagen bedenktijd